Domaine Besson Montmains

A pincészet története 1902-ben kezdődött amikor Eugène Besson a szövetkezetek egy-két hektárját saját célra kezdte el művelni. Fiával Félixel a későbbiekben már 7,58 hektárt műveltek. A termést nagynevű birtokoknak adták el. Az 1970-es években Félix fiával Alainnel már maguk kezdték el feldolgozni a szőlőt és saját bort kezdtek el készíteni, az első palackokat az 1972-es évjáratból adták el. Alain apja halála (1996) után elkezdte a pincét fejleszteni és területek is vásárolt. A 2000 évekre 21 hektáron gazdálkodtak és a legnagyobb büszkeség, hogy sikerült Chablis Vaudésir Grand Cru dűlőjébe 0,85 hektárt és Chablis Les Clos Grand Cru dűlőjébe pedig 0,15 hektárt vásárolniuk. 

2013 óta Camille (borászat és marketing) és Adrien (szőlő munkálatok), Alain gyermekei irányítják a birtokot. 


Domaine Besson Chablis 1er Cru Montmains 2016

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Chablis 1er Cru területéről a Montmains mészköves dűlőjéből szelektált Chardonnay. Szüretelés után a szőlőt kíméletesen préselték, majd alacsony hőmérsékleten (19-21°C) acéltartályokban és 5%-át nagy hordókban erjesztették. A bor a pincében kicsivel tovább mint egy évig érlelődött finom seprőn acélt..

12 900 Ft

Tételek: 1 - 1 / 1 (1 oldal)