Andert Anadjucka Grüner 2017
- Készlet információ: Átmeneti készlethiány
Michael Andert a természetes, natúr borok elkötelezett híve, 4 hektáros "bio" farmján a legnagyobb boldogságban él együtt a sárgabarack a kecskékkel, a zöld veltelini és a kékfrankos a köztük kapirgáló tyúkokkal.
Az Anadjucka (a bor nevét a nagypapa magyar becenevéből kapta, eredeti alakja és jelentése az idők alatt elveszett) egy natúr Grüner Veltliner, a Fertő-tó észak-keleti partján termő szőlő a lehető legtermészetesebb módon termett, majd a héjon spontán erjedt ki (és töltött 14 napot). A bor szűrés nélkül, kén hozzáadásával került palackozásra!
A natúr borokat fogyasztókat első illatra meglepi, nyoma sincs benne a kénmentes borok egyedi illata, nagyon aromás, friss, gazdag. Ízében már kiderül a turpisság, a héjanyag komoly beltartalmat, komplexitást adott a bornak így a fajtához képest sokkal tartalmasabb ételek mellé is kitűnő választás.
Kénmentes bor!
Jellemzők:
Andert Ausztria Burgenland |
Biodinamikus Narancsbor |