Antinori Solaia Magnum 2009
- Készlet információ: Rendelésre
A 2009-es remek évjárat volt és a magnum palackba a Solaia még szebben és harmonikusabban érett össze.
75% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese és 5% Cabernet Franc házasítása, a Tignanello birtok tetején található 350-400 méter magasságban lévő Solaia dűlőből. A terület „alberese” (kemény mészkő) és „galestro” (meszes agyag) kőzetekben gazdag. Az Antinori család először 1978-ban készített Solaia-t Cabernet Sauvignon (80%) és Cabernet Franc házasításából amit a rá következő évben ismételtek meg, utána már 20% Sangiovese is került a házasításba. Solaia csak kivételes évjáratokban készül!
A szüretelés után a szőlőfürtöket válogatták majd külön dolgozták fel és acéltartályokban héjon erjesztették. A malolaktikus erjedéshez a kierjedt borokat kisméretű tölgyfahordókba töltötték, majd a pincébe a bor 18 hónapig érlelődött francia tölgyfa hordókban. A palackozás előtt a kész borokat külön kóstolták majd megalkották a tökéletes házasítást.
A 2009-es Solaia rubinvörös színű. Illatban érett fekete gyümölcsök és kávé, csokoládé és menta levél tökéletes harmóniáját mutatja. A korty telt finom érett tanninokkal.
Wine Enthusiast: 97 pont
Robert Parker: 96+ pont
Wine Spectator: 95 pont
James Suckling: 94 pont
Jellemzők:
Antinori Olaszország Toszkána |
Fine Wine Magnum |