Cesari „Bosan” Valpolicella Ripasso 2015

  • 9 500 Ft


  • Készlet információ: Készleten

Corvina és Rondinella szőlőkből készült Valpolicella superiore. Készítéséhez egy tradicionális technikát alkalmaznak, melynél a Bosan Amarone visszamaradt törkölyét kb. 15 napig hagyják a Valpolicella boron ázni, majd újra kipréselik azt (ripasso = újrapréselés), hogy aztán beindulhasson a másodlagos erjedés. Ennek hatására megnő az alkohol, tannin, glicerin, szín és aromaanyagok mennyisége a borban, egyedülálló karaktert hozva létre ezzel. Az érlelés szintén hordókban és a palackban történik. Az eredmény egy mély bíbor színű, erős, selymes struktúrájú bor, mely az amarone-hez hasonlóan gazdag cseresznyés, kakaós, vaníliás, dohányos jegyekben.

Jellemzők:

Cesari
Olaszország
Veneto

Ha tetszett, ezt ajánljuk még