Clos Mogador

A 19. században a Barbier család mintegy 1500 hektár szőlőterületet művelt Franciaország Plan de Dieu, Rasteau és Gigondas területein. Az 1880-as filoxéra vész nagyon megritkította a szőlőültetvényeket Franciaországban, így katalán földön is vásároltak birtokot, és 1940-es évben már palackoztak is Priorati bort. A Német megszállás alatt a család inkább Spanyolország felé fordult. A családfő korai és hirtelen halála miatt a birtok helyzete ellehetetlenült, ami az eladásához vezetett. A Freixenet vállalkozás vásárolta meg. 

A nehéz múltat maguk után hagyva,1979-ben René Barbier feleségével Isabelle Meyer-el néhány hektáros öreg tőkés Grenache ültetvény vásároltak Gratallops (DO Priorat) közelében, ekkor alapították meg a Clos Mogador pincészetet. Mára már több területtel rendelkeznek és a Grenache mellé Cabernet Sauvignon, Cariñena és Syrah szőlőt is telepítettek. 

A szőlőben nem használnak vegyszereket, nincsen gépesítés. Szüretelés optimális fenolos érettségben, kis 10 kg-os ládákba történik. Feldolgozás előtt a szőlő egy dupla válogatáson esik át. A fermentációnál a pied-de-cuve technológiát alkalmazzák. Ellenőrzött hőmérséklet mellett, nagyméretű „foudres” tölgyfahordókba vagy nyitót 300 literes tölgyfakádakba megy végbe az erjedés. Évjárattól függően 4-5 hétig tartják héjon a tételt majd fejtés után végbemegy a malolaktikus erjedés. A bor francia barrique-ba érlelik 18 hónapig palackozás előtt. 

Clos Mogador 2014

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Grenache 49%, Cariñena 25%, Syrah 16% és Cabernet Sauvignon házasítás. Intenzív elegáns illat, sok piros és fekete bogyós gyümölccsel kis édes fűszerekkel. A háttérben visszafogott hordós aromák, kávé, kakaóbab csipetnyi dohány. A korty telt, koncentrált, kiváló savakkal és rengetek köves mineralitá..

29 900 Ft

Tételek: 1 - 1 / 1 (1 oldal)