Dal Forno Romano
"Romano Dal Forno is Veneto's „Grape King” and also one of the kings of Amarone, Italy's great „Monster” wine." írja Robert Parker a birtokról.
A Dal Forno boroknak Olaszországban és világszerte kultikus státuszuk van, a minőségről és egyediségről alkotott víziójukkal teljesen új mezőnyt nyitottak az Amaronék versenyében. Hitük szerint minden a szőlőben dől el, filozófiájuk 2 fő eleme a nagy tőke-intenzitás és az elképesztő mennyiségű kézimunka. Dűlőikben 12.800 tőkét nevelnek hektáronként (!!), ami 1 méter x 0,8 méteres távolságot jelent a tőkék közt, így nem nehéz belátni, hogy ilyen szűk sorok géppel szinte egyáltalán nem művelhetőek. A kézimunka és a család mindennapos jelenléte a szőlőben így elkerülhetetlen, nem is csoda, hogy egy évben a borvidéki átlagnál 7-8-szor több (!) munkaóra kerül a szőlőikbe.
Nevükhöz méltóan boraikat kizárólag a legjobb szőlőből készítik, melyek eredménye a Dal Forno borok védjegye: hihetetlen erő, energia és elegancia.
A többször válogatott gyümölcsöt egy speciális, szabadalmaztatott technológiával szárítják, majd az erjedést követően a pince minden bora a legjobb, 100 %-ban új tölgyfahordókban érlelődik.