Feudi di San Gregorio

A Feudi di San Gregorio pincészet 300 hektár kiterjedésű szőlőültetvényei a dél-olaszországi Campania tartomány Sorbo Serpico (Irpinia) községének határában, az Appenninek vonulatai mentén helyezkednek el. A szőlőtermesztés és borkészítés generációkról generációkra szálló gazdag helyi hagyományaira építve, a Feudi di San Gregorio pincészet kiemelt szerepet játszott abban, hogy a település egy dinamikusan fejlődő borrégió központjává vált. A Feudi di San Gregorio név mára az olasz borászati reneszánsz szimbólumává, az őshonos mediterrán szőlőfajták újra-felfedezésének úttörőjévé vált. A 80-as évek derekán a pincészet jelentős területeket telepített újra olyan, a Campania tartományban őshonos szőlőfajtákkal, mint a Fiano, Greco, Falanghina és Aglianico. A folyamatos beruházások és fejlesztések hozzájárultak a minőség jelentős javulásához, valamint a Feudi-borok számára nemzetközi porondon is meghozták az elismerést. A fejlesztésekben kulcsszerepet játszó két vezető, Mirella Capaldo és Enzo Ercolino – irpiniai származásukból adódóan – azonos szenvedéllyel és meggyőződéssel képviselik a dél-olaszországi régiót. Ezt példázza legutóbbi terjeszkedésük Puglia és Basilicata régióiban, ahol olyan honos szőlőfajtákkal dolgoznak, mint a Primitivo, Verdeca és Aglianico.

2004-ben új pincészetet építettek, a tervező Hikaru Mori volt, aki futurisztikus stílusban álmodta meg, de figyelve a környezeti hatásokra és a tájjal való harmóniára is. A pincészet fel van szerelve a legmodernebb technológiával és közben magában foglal egy kulturális központot is. 2011-ben a pincészet elnyerte az Olasz Sommelier Szövetség (AIS - Associazione Italiana Sommelier) „Év Pincészete 2011” díját.


Feudi di San Gregorio Cutizzi 2017

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Santa Paolina meszes talajáról, a legjobb dűlőkből érkezett termés bora. Cutizzi a lehető legszebb kifejezésmódja a Greco szőlőfajtának. A fermentáció szabályozott hőmérsékleten (16-18 °C) acéltartályban ment végbe, majd az érlelés is tartályban 4- 5 hónapig borseprőn zajlott, amit alkalmanként felk..

6 990 Ft

Feudi di San Gregorio Greco di Tufo 2017

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Sorbo Serpico (Hirpinia) község melletti szőlőültetvényeiről, kézzel válogatott Greco di Tufo. A fermentáció szabályozott hőmérsékleten (16-18 °C) acéltartályban, az érlelés is tartályban 4 hónapig borseprőn zajlott, hogy megőrizzék a fajta és a terroir különleges összhangját.  Szalmasárga..

5 990 Ft

Feudi di San Gregorio Patrimo 2013

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Egy kivételes bor, a Merlot és a nagytestű, de komplex borok szerelmeseinek vágyálma. Az extrém termőhely és a legigényesebb szőlészeti és borászati munka különös szerelemgyereke ez a bor, mely az Irpiniai San Potito 1600 méter (!!!) magasságban elterülő déli sziklás, mészköves területről válog..

35 900 Ft

Feudi di San Gregorio Rubrato 2013

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Az Aglianico a déli vidék legfontosabb és legnemesebb szőlőihez tartozik, múltja igen sokáig nyúlik vissza. Feudi di san Gregorio olyannyira komolyan veszi a fajtát, hogy a Milánói- és Napoli Egyetemekkel külön közös projekten dolgoznak azon, hogy több száz éves tőkéket és azok maradványait vizsgálv..

5 190 Ft

Feudi di San Gregorio Taurasi 2012

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Rubrato-hoz hasonlóan szintén az Aglianico szőlő bora, mely a Taurasi tökéiről érkezik. Ez a bor azonban egy komolyabb iskola. A gondosan válogatott szőlőt, acélt tartályok erjesztették, majd 18 hónapig közepes pörkölésű francia tölgyfahordóban érlelték. Mielőtt forgalomba került volna még 9 hónapot..

10 900 Ft

Tételek: 1 - 5 / 5 (1 oldal)