Gaja

Angelo Gaja az olasz bor egyik (életében már) legendája, aki modernizálta és világhírűvé tette a piemonti borvidéket, különös tekintettel Barbaresco boraira, nem véletlen a "Barbaresco királya" megszólítás. A Gaja család 1859-ben alapította pincészetét, Angelo az alapító dédunokája. 

Angelo Gaja elsőként alkalmazott francia barrique-hordós érlelést, törekedett az almasav-bontásra és bátran kísérletezett a borvidéken "idegen" bordeaux-i fajtákkal.  

A Gaja család jelenleg 100 hektáron gazdálkodik Barbaresco és Barolo vidékeken.


Gaja "Conteisa" Langhe 2008

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

A Gaja birtok egyik legizgalmasabb bora! A bor La Morra település Cerequio dűlőjéből származik és a Nebbilio mellett kevés Barbera is került a borba (már csak ezért sem szerepelhet a címkén a Barolo megnevezés). A bor különleges aromák kavalkádja, a gazdag gyümölcs mellett, a nebbilio sajátos r..

47 900 Ft

Gaja Barbaresco 1993

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Egy igazi ritkaság!Kevés olyan szőlőfajta és borvidék van, melynek annyira kell a hosszú érlelés (lehetőleg évtizedek), mint a Nebbiolo és őshazája, Piemont. A fajta jellegzetes aromavilága hosszú palackos érleléssel csalogatható elő, a borra fiatalon jellemző határozott tannin is ekkora kerekedik b..

49 900 Ft

Tételek: 1 - 2 / 2 (1 oldal)