BELÉPÉS
Regisztráció | Jelszó emlékeztető

De Stefani

Megosztás

A De Stefani család már négy generáció óta elkötelezettje a szőlőtermesztésnek, és a különleges, személyiséggel rendelkező borkészítés művészetének. Ezek a borok az ősi, helyi fajtákból készülnek, sokszor valamilyen speciális borkészítési technológiával. Hogy garantálják a minőséget, csak azokban az években palackoznak, amikor a minőség eléri az elvárásokat, és ez az összes borukra érvényes. A minőség ugyan szubjektív fogalom, de számukra az extrém alacsony terméshozamot, és a lehető legmagasabb odafigyelést jelenti a dűlőktől kezdve, a borkészítésen át, egészen a vásárlókig. Nincsenek kompromisszumok; csakis egyedien elegáns, és személyiséggel rendelkező borokat készítenek. Boraik hosszan eltarthatóak, sokáig nemesednek a palackban. Itt fizetődik ki a nagy törődés, a legjobb minőségű dugók használata, és a hőmérséklet szabályozása, így kapnak komplex, jól strukturált, kifinomult borokat eredményül.

Kapcsolódó termékeink

De Stefani Prosecco Frizzante

Friss, üde Prosecco 100% Glera szőlőfajtából. Almás, virágos, citrusos aromákban gazdag, természetes szénsavtartalma a másodlagos erejedés folyamán keletkezik. Kiváló aperitif! Az egyik legkedveltebb nyári italunk.


Darab/Palack ár: 2.990 Ft Kosárba teszem (db)

De Stefani Fior di Rosé Frizzante

Marzemino és Raboso szőlőkből készült, természetes szénsavtartalmú Rosé Frizzante. Cseresznyés, ibolyás, málnás jegyek uralkodnak benne. Kiváló aperitif, de pizza mellé, és koktél alapanyagként is szuper. 5-6 C0 fokra lehűtve fogyasztandó.


Darab/Palack ár: 2.990 Ft Kosárba teszem (db)

De stefani Prosecco Col Fondo

Degorzsálatlan, palackban erjesztett kuriózum! Ez a legeredetibb és legtradicionálisabb verziója a Prosecco-nak, mely manapság sajnos ritkaságnak számít. "Frizzante", tehát habzik a természetes erjedésnek köszönhetően, és "col fondo", vagyis seprőn van, ami a természetes élesztők munkájának eredménye, és nagyszerű illatos kenyérhéj aromát kölcsönöz a bornak. Szervírozáskor ugyan le lehet fejteni a seprőről (dekantálni), hogy "tiszta" legyen az ital, de akkor nem lesz olyan egyedi élményben részünk, mintha bontás előtt finoman összeráznánk. WE_87.png


Darab/Palack ár: 3.900 Ft Kosárba teszem (db)

De Stefani Prosecco Zero Millesimato 2013

A Prosecco Zero Millesimato egy innovatív eljárás szüleménye. A vinifikáció során többször is 0 celsius fokra hűtik a bort, aminek eredménye képpen a tipikus gyümölcsös aromák egyedi módon emelkednek ki az italból. Csak a legjobb szőlőbőkből készülő, évjáratos Prosecco. Színe szalmasárga, zöldes árnyalatokkal, a hab finom és tartós, az aromákat az alma, a banán, és a virágok uralják. Közepes testű, tiszta, egyedi karekterrel rendelkező prosecco. Igazi egyéniség!


Darab/Palack ár: 4.990 Ft Kosárba teszem (db)

De Stefani Rosé Zero Millesimato 2013

A Rosé Zero Millesimato a Prosecco Zero-hoz hasonló innovatív eljárással készülő évjáratos habzóbor a helyi Marzemino és Refosco szőlőkből. Színe világos rózsaszín, lilás árnyalatokkal, a hab tartós és finom. Intenzív illatában a cseresznye és a szeder uralkodik, a háttérben éretlen erdei bogyósokkal és az ibolya virágillatával. Elegáns, precíz rozé, közepes testtel, hosszan tartó üdeséggel.


Darab/Palack ár: 4.990 Ft Kosárba teszem (db)

De Stefani Prosecco Brut Millesimato 2013

A Prosecco Brut Millesimato igazi nagykövete a Velencétől északra elterülő domboknak, ahol a Prosecco Superiore D.O.C. ültetvények gyümölcsei érnek. Millesimato, tehát évjáratos ital, csakis a legjobb termésekből készül. A nagy napi hőingadozásnak köszönhetően egyedi mikroklíma alakult ki ezen a területen, ami igazán karakteressé teszi ezt a Prosecco-t. Friss, intenzíven almás, a háttérben az akácvirág finom illatával. Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy az eddigi legjobb Prosecco a Drop Shop polcain!


Darab/Palack ár: 5.490 Ft Hamarosan újra rendelhető

De Stefani Carmerosso 2010

Különleges arcát mutatja a Carmenere a De Stefani borászatnál. Megmutatja, hogy képes gyengéd is lenni. Nincs nagy test, nem taglóz le, de nincs kirobbanó gyümölcsösség se benne. Fűszeressége viszont egészen egyedülálló. Mintha egy csokor keleti fűszer keveredne erdei avarral, hecsedlivel, szárított gyümölcsökkel. Tanninjai bársonyosak, a korty elegáns. Aki az izgalmak rabjává szeretne válni, annak kihagyhatalan tétel. Érdemes összekóstolni a Kreda-val!


Darab/Palack ár: 6.900 Ft Hamarosan újra rendelhető

De Stefani Kreda 2009

100% Refosco szőlőből készült bor. A „Le Ronche” birtok „Kreda” dülőjének termése. A „Kreda” szó helyi dialektusban agyagot jelent, mely az egyik fő alkotója a dűlő talajának. Az agyag lassan és folyamatosan biztosítja a tápláló elemeket a tőkék számára, természetes egyensúlyt adva nekik. Mély rubin szín, intenzív, érett gyümölcsök, lilás, szilvás jegyek adják a bor egyedi értékét, eleganciáját. Testes, jó szerkezetű bor, bársonyos tanninokkal, a tercier aromák széles spektrumával, és egy kivételesen izgalmas fűszerességgel.


Darab/Palack ár: 9.300 Ft Kosárba teszem (db)

De Stefani Soler 2011

Szőlőfajták: Marzemino, Refosco, Merlot és Cabernet sauvignon

A „Solér” szó a helyi dialektusban padlást, csűrt jelent. Tradicionálisan ezekben a helységekben szárították a legjobb minőségű szőlőket. Ennek a természetes szárításnak köszönhetően kapnak a szőlők egy egyedi, simulékony, komplex ízt. A bor mély rubin színű, illatát az érett gyümölcsök, szilva, ibolya, valamint földes, fűszeres jegyek határozzák meg. Testes, húsos, szép struktúrájú, rétegzett bor, selymes tanninokkal, összetett zamatokkal.


Darab/Palack ár: 6.590 Ft Kosárba teszem (db)

De Stefani Raboso 2009

Raboso Piave a leghíresebb szőlőfajta Piave környékén. Őshonos fajta, bogyói szinte feketék, közel 3000 éve termesztik Venetoban. Neve a „rabioso” szóból ered, ami helyi dialektusban „dühös”-t jelent, utalva a gyümölcs harsány, fanyar ízére. A múltban szokás volt a gyermek születésének évéből készült Raboso bort adni annak esküvőjén. A bor készítéséhez az amarone-hoz hasonlóan szintén használnak szárított szőlőt, ez adja különleges zamatát, gazdagságát, magas alkoholját, és hosszú érlelési potenciálját.

A tenger és a dolomitok közelsége, a magasan elhelyezkedő ültetvények, a magas tőkeszám, és az alacsony hozam rendkívül gazdag testet és harmóniát kölcsönöznek a bornak. 36 hónapos finomseprős érlelést követően további 18 hónapot tölt palackban. Színe intenzív rubin, az illat gazdag és széles spektrumú, tele fekete szederrel, meggylekvárral, csokoládéval és dohánnyal. Ízében komplex, száraz, az extrakt nagyon magas. A sok gyümölcsöt a magas alkohol, és a finom savak támogatják. Különleges borélmény!


Darab/Palack ár: 18.900 Ft Kosárba teszem (db)

De Stefani, Stéfen 1624 - single vineyard 2008

A bor 100% Marzemino szőlőből készült. „Stéfen” a De Stefani család ősi neve, melyet Refrontolo-ban, egy írásos dokumentumban fedeztek fel, 1624-es keltezéssel. Ez a bor, kizárólag a „Stéfen 1624” dűlő terméséből készül, megemlékezve a fürtszárítás, és a kis hordókban való derítés ősi tradíciójáról. Az eredmény ez a hosszú érlelési potenciállal rendelkező száraz bor. Színe rendkívül mély rubin, gránátvörös árnyalattal. Intenzív illatában az érett erdei gyümölcsök, ibolyával egészülnek ki, a test nagy, a szájat teljesen betöltik az érett cseresznye és szeder aromái.


Darab/Palack ár: 26.900 Ft Kosárba teszem (db)
« Vissza az előző oldalra