Pegasus Bay

A Pegasus Bay egy teljesen családi tulajdonban lévő vállalkozás. A Donaldson család a ’70-es évek eleje óta foglakozik komolyan a borászattal észak Canterbury régióban.

A család törekszik a lehető legnagyobb odafigyeléssel végzett munkára, a magas minőségű termés érdekében, mellyel kifejezhetik a szőlőterület sajátosságait. Szándékuk a minimális beavatkozás a termelés minden szakaszában, a szőlőtőkéktől a palackozásig. Hisznek a tradicionális fenntartható szőlőművelésben, az alacsony terméshozamban, a feldolgozás és az óvatos préselés során történő minimális beavatkozásban. A borok természetes módon erjednek, és ülepedés útján tisztulnak, így zárva magukba a szőlőterület egyedülálló aromáit.

A Waipara völgy Új-Zéland déli szigetén található, 30 percnyi autóútra Christchurch-től északra. Kelet felől egy sor domb választja el az óceántól (Pegasus öböl), mely így teljesen védett a Csendes-óceán felől érkező hűsítő szelektől. Nyugat felől a Déli Hegység (Main Divide) határolja, ahonnan heves északnyugati szelek fújnak. A terület védett, de a tenger szomszédsága meleg nappalokat, hűvös éjszakákat, és száraz őszi időt ad. Ennek az eredménye a meghosszabbodott tenyészidőszak. Ez hozzájárul az intenzív zamatok kifejlődéséhez, az optimális érettséghez, mialatt a természetes savak megőrződnek. Jégkorszaki gleccser által otthagyott kövek, és kavicsok biztosítják a plusz meleget napközben. A talaj jó vízvezető képessége és alacsony termőképessége természetesen redukálja a szőlőtőkék erőteljes növekedését. Ez idézi elő az alacsony terméshozamot, az optimálisan beérett és zamatos gyümölcsöt, mely tökéletesen kifejezi a minőséget, és az egyedülálló adottságokat. 

A Pegasus Bay akkreditált tagja az NZWG fenntartható szőlőtermesztés programnak, így természetes módszereket hasznának a kártevők és a betegségek ellen, és mellőzik a szükségtelen kemikáliák alkalmazását. Az egészséges terület, a talaj, és szőlők érdekében tett hosszú távlatú gondoskodás, és tisztelet méltán jelképezi a Donaldson család szőlőtermesztés iránti elkötelezettségét.

Pegasus Bay Winery, awarded Robert Parker’s highest producer rating „Outstanding”

Parker’s Wine Buyer’s Guide 7th edition, USA


Pegasus Bay Chardonnay 2015

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Északra néző köves teraszokról, közel 30 éves ültetvényről szelektált Chardonnay. Áprilisi kézi szüretelés után a kíméletes feldolgozás következett. Az erjedés használt nagyméretű tölgyfahordókban történt spontán. A malolaktikus erjedés sur lie technológiával szintén hordókban történt, és palackozás..

11 900 Ft

Pegasus Bay Pinot Noir 2013

<b>Notice</b>: Undefined index: reviews in <b>/home/dropshop/public_html/catalog/view/theme/dropshop/template/product/manufacturer_info.tpl</b> on line <b>82</b>

Körülbelül egy tucat különböző Pinot Noir klón válogatása, északi kitettségű köves teraszos terület, közel 30 éves ültetvényeiről. Hagyományos burgundi borászati módszereket alkalmaznak, a különböző blokkokat érettségüktől függően április végétől május elejéig szüretelték. Szüret után kézi válo..

14 900 Ft

Tételek: 1 - 2 / 2 (1 oldal)